2024. október. 22., kedd

Top 5 Ezen a héten

Kapcsolódó cikkek

5+1 híres magyar kortárs írónő

Az olvasással kikapcsolódhatunk és egy kicsit kiszakadhatunk a napi gondolatok örvényéből. A most ismert írónők pedig mindig adnak valami újat. Cikkemben 5+1 olyan népszerű magyar kortárs írónőt gyűjtöttem össze, akiknek neve ismerősen csenghet és akiket én magam is ajánlok.

1. Leiner Laura

Leiner Laura ifjúsági bestseller szerző. Első regényét, a “Remek”-et tizennyolc éves korában írta. Számára a sikert azonban a Szent Johanna Gimi című regénysorozata hozta meg. Ennek első kötete 2010-ben jelent meg, majd minden félévben követte azt egy újabb rész.
A sorozat végül 9 kötetnél állt meg, ezzel azóta is Leiner Laura legterjedelmesebb műve.Ezután több regénysorozatot is írt. Az írónő népszerűségét pedig az is mutatja, hogy dedikálásainál mindig kilométeres sorok szoktak lenni. Újjonan megjelent regénye a „Mindig történik valami a Deákban”.

Kép forrása: Leiner Laura instagram oldala

2. Kemény Zsófi

Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, slammer és rapper. Kemény István költő lánya. Tagja a Szépírók Társaságának és a József Attila körnek. Verses kötetei: Nyílt láng használata és Most vagyok soha. Regényei között pedig az Én még sosem és Az aranykor fénykora szerepel. Frissen megjelent könyve a Nyelni.

Kép forrása: Kemény Zsófi instagram oldala

3. Kollár Betti

Kollár Betti az ifjúságnak és a fiatal felnőtteknek szóló romantikus regényeket ír. Nevéhez fűződik a Kosársuli sorozat, A vonzás törvénye kötetek és az „Álmomban megleltelek” című könyv is. Első regénye, A vonzás törvénye 2020-ban elnyerte a Dugonics András Irodalmi Díjat.

Kép forrása: Kollár Betti instagram oldala

4. Berg Judit

Berg Judit gyermek- és ifjúsági írónő. 2005-ben jelent meg a Hisztimesék című könyve, azóta dolgozik ezen a pályán. Ő a nagy sikerű Rumini könyvek szerzője is, jelenleg több mint ötven könyv tulajdonosa. Számos díjat nyert, köztük a Ruminival Az Év Gyerekkönyve díjat 2007-ben és a József Attila Díjat 2011-ben.

Kép forrása: Berg Judit instagram oldala

5. Szentesi Éva

Szentesi Éva első, máig kiadatlan könyvét kilenc éves korában írta. Nyolc évig dolgozott a WMN főmunkatársaként, jelenleg blogot ír. Kardos Margit az írói alteregója. Jelenleg hat regénye van a piacon, ezek közül a legfrissebb A mai naphoz nincsenek emlékeim című kötete, amely idén augusztusban jelent meg.

Kép forrása: Szentesi Éva instagram oldala

+1 Fábián Janka

Fábián Janka az írás mellett angol-francia nyelvtanárként is munkálkodik. Kezdetben ő maga adta ki regényeit. Írói álnevét egyik nagymamája iránti tiszteletből vette fel, akit Fábián Johannának hívtak. A történelmi regények írásához a régészet iránti érdeklődése és Gárdonyi Géza művei adtak inspirációt. A Történelmiregény-írók Társaságának tagja. Számos műve jelent meg magyar kiadásban.

Kép forrása: Fábián Janka facebook oldala

Te melyik írónőtől olvastál eddig? Írd meg nekünk!

Borítókép forrása: Pixabay

Népszerű cikkeink