2024. október. 22., kedd

Top 5 Ezen a héten

Kapcsolódó cikkek

5+1 legjobban várt sorozat, amely még idén kijön

Lassan ráfordulunk az év végére, közeledünk Halloween felé, majd eljutunk a szeretet ünnepéhez is, és koccintunk az újévre. Viszont addig sem fogunk unatkozni, ugyanis tömérdek sorozat vár még ránk 2024 hátralévő részében.

1. A FRANCHISE – október 7. – Max

Ha hihetünk a híreknek és az előzetesnek, akkor ez a sorozat kegyetlenül bele fog állni a Marvel mozi univerzumába. A sorozat egy fikciós, szuperhősös film forgatásán fog játszódni, ahol zűrzavar keletkezik a stábban, és senki sem tud a káosz élére állni. A stábtagok mindegyike keményen küzd majd azért, hogy a produkció a felszínen maradjon. Ahogy a készítők fogalmaznak: „Minden elbaszott filmnek van egy eredettörténete.” 

Az írók közül például Armando Ianucci lehet ismert, aki egy korábbi HBO sorozathoz, Az alelnök-höz köthető, illetve nem elhanyagolható a projekt állítólagos legnagyobb támogatója az Oscar-díjas Sam Mendes, aki szintén garancia lehet a sikerre. Ez a sitcom újabb pofont ad majd Marvel Stúdiónak, akik idén csak a Deadpool & Rozsomák filmet tudták bemutatni a mozikban. Ez mind azt erősíti, hogy a szuperhősök aranykora talán leáldozott?

2. YELLOWSTONE – 5.2. évad – november 14. – SkyShowtime 

Sorozat kínálatban nem erős a SkyShowtime, az előfizetők viszont dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis novemberben jön a várva várt Yellowstone folytatása. További pozitív hír, hogy nagy valószínűséggel nem ezek leszek a lezáró részek, mint ahogy azt pletykálták. Bár az is igaz, hogy a főszereplőt játszó Kevin Costner végleg otthagyta a sorozatot, ami jelentősen megkavarta az állóvizet. Mindezek ellenére a Paramount nem engedte el a produkciót, sőt jövőre érkezik a jelenben játszódó spinoff-ja, a The Madison.

3. Harley Quinn – 5. évad – november – Max

A Harley Quinn rajongók már szinte a bőség zavarában szenvedhetnek, hiszen mindamellett, hogy október 3-án mozikba érkezett a Joker folytatása, amihez hozzáadták Joker szerelmét, Harley Quinnt, akit éppenséggel Lady Gaga testesített meg a nagyvászon. Ezek mellé az év utolsó előtti hónapjában érkezik a Harley animációs sorozat következő felvonása. Ezt az információt a Max által kiadott ajánlóból tudhattuk meg. Őrültségtől, kalandoktól és izgalmaktól nem mentes évad elé nézhetünk ismét.  

4. ARCANE – 2. évad – a sorozat lezárása november – Netflix

Szintén pontos dátum hiányában tudom felvezetni a következő sorozatot is, ugyanis a Netflix nem biggyesztette oda azt a nem elhanyagolható információt, hogy mikor nézhetjük a League of Legends animációs sorozatának legújabb évadát. 

A show még 2021-ben került bemutatásra, és hatalmas sikereket ért el, annyira nagy közönségkedvenc lett, hogy jelen állás szerint az IMDB CHART listájának sorozatok kategóriájában a 28. helyen áll. Ezzel jóval megelőzi az ugyancsak közkedvelt Jóbarátok-kat, a Narcos-t vagy éppen Fekete tükör sorozatokat is. A pár héttel ezelőtt befutott előzetese pedig biztosít minket abban, hogy izgalomban nem lesz hiány az utolsó évadban sem.

5. SQUID GAME – 2. évad– december 26. – Netflix

Karácsonyi ajándékként érkezik a Netflix legsikeresebb sorozatának a folytatása. Bár a mai napig nehéz megfogalmazni, hogy miért tarolta le a világot ez nem olyan ártatlannak tűnő játék, már sokan sokféle módon magyarázzák mindezt. Bár a legnagyobb kérdés még mindig az, hogy volt-e értelme folytatni a sorozatot, és nem-e lett volna okosabb döntés a „csúcson kell abbahagyni” elvet követni. Mindenestre a készítők és főleg a Netflix nem hagyta cserben a világot, sőt még egy évaddal is megörvendezteti a nagyérdeműt. A történet folytatását viszont óriási titok övezi, annyira, hogy a néhány nappal ezelőtt kiadott kedvcsináló előzeteséből semmi nem derül ki. Nézzétek meg:

+ 1. S.E.R.E.G. – november 11. – TV2

Elérkeztünk a bónusz ajánlathoz, hiszen magyar sorozat nélkül sem maradunk az év végén. Hosszú várakozást megelőzően érkezik a Megafilmtől a korábbi nevén „A védett létesítmény” produkció. A történet egy lövészkatonáról Győrbíró Zsoltról – akit Csórics Balázs játszik – szól aki pár évvel ezelőtt egy misszió során jelentős szakmai hibát követett el, ami miatt lefokozták. Most azonban új esélyt kapott a vezetőségtől és újra bizonyíthat a terepen. Mellé rendelik fiát, Marcit – Séra Dániel – , aki élete kalandjába keveredik. A Zsolt ellenségét alakító Kamarás Iván pedig egy ezredes bőrébe bújik. A sorozat a Nemzeti Filmintézet támogatásával és a Magyar Honvédség együttműködésével készült el.

Előző cikkem ide kattintva érhető el.

Képforrás: https://pixabaycom/

Népszerű cikkeink