Miért egyél könyvet? – Interjú

Hazafelé menet a Károlyi-kert egyik padján megláttam egy egyetemista korú fiút, aki a könyvét lapozgatta, módszeresen kitépett egy lapot, összehajtogatta, a szájába helyezte, majd rágni kezdte. Leültem mellé, és beszélgetni kezdtünk. Az engedélyével közlöm ezt a beszélgetést. Kérésére igyekeztem a monogramján kívül mindent kihagyni, amiről azonosítani lehetne.

Szia! Hogy hívnak?

(nyel) P. D.

Mit csinálsz?

Minek tűnik?

Jogos. Mit eszel?

<könyv>.

És miért?

Ma kaptuk meg a <tárgy> zh-t. Egyes. Azt mondta kedves tanár úr, nem internalizáltam eléggé. Internalizálom.

Így dolgozod fel a dolgot?

Így dolgozom fel az anyagot, ja… Egy hete minden nap ezzel a könyvvel kelek és fekszem, álmomban is ezt olvasom. Erre egyes bazdmeg! Csak úgy megbuktat bárkit, akit akar.

Nem ezt érdemelted volna?

Mondom, tudom ezt a szart betéve az elejétől a végéig! Akármit kérdezett, hiba nélkül odakentem neki szóról szóra. Aztán?! Bele sincs javítva, csak a tetejére írja az egyest, kész. Meg ez is, hogy nem internalizáltam eléggé, hogy baszná meg! Nem elég, hogy csak úgy megbuktat!

Szerinted miért lett egyes akkor?

Utál az a hülye! Fasz tudja, miért, egész félévben beszólogat, az emailjeimre sem válaszol. Azt csinál, amit akar, tényleg…

És most mit fogsz csinálni, hogy készülsz fel a következő ZH-ra? Van még lehetőség javítani?

Minek? Újra éljek ebbe a rohadt könyvbe hetekig, csak hogy újra megbuktathasson az a faszkalap?? Nem, nem…. Itt hagyom ezt az egész iskolát, aztán elmegyek a francba külföldre. (közben megint kitép egy lapot, hajtogatni kezdi, majd eldobja) Eleget basztattak már ezekkel a hülyeségekkel… Kimegyek takarítani, aztán feleannyi munkával keresek annyit, mintha befejezném ezt a szart és elhelyezkednék.

Ez már biztos? Ha igen, mióta van tervben?

Á… Nem tudom, mi lesz, de valahogy mindig ide térek vissza, a külföldhöz. Mindig ez tűnik a leglogikusabbnak.

Nem hiányozna? Családok, barátok?

Persze, persze… Nem tudom. Csak ez a hülye <tárgy> ne lenne! Tiszta boldog lennék! Már az egyetemet is befejeztem volna rég, ha nem buktatna mindig meg.

Mióta vagy az egyetemen?

Ez a negyedik évem.

Az iskola mellett csinálsz még valamit?

Iskola mellett?! Ezt a szart tanultam egész eddig. Semmi időm nincs mellette. Nyáron még barátnőm is volt, aztán <tárgy>. Ennyi.

Köszönöm a beszélgetést!

Köszönöm.(kitép egy újabb lapot)