Magyar győzelem a Cheerleading Világbajnokságon

A magyar csapat „Small Coed Elite” divízióban első lett, „Pom Dance Double” kategóriában pedig a hetedik helyen végzett az I. Cheerleading Egyetemi Világbajnokságon.

A bajnokságot a lengyelországi Lodzban rendezték meg október első hétvégéjén. 14 ország 2000 versenyzője vett részt rajta. A 25 fős magyar válogatott a Magyar Cheer Szövetség és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség sportolóiból állt össze, és Kovácsik Rita és Miklós Mátyás szakmai vezetésével vett részt a mérkőzésen.

Október 5-én Rózsás Patrícia (ELTE) és Balogh  Patrícia (BCE) párosa lépett fel a „Pom Dance Double” kategóriában. Remek szerepléssel a 7. helyen végeztek az elődöntőben, és ezt a helyet a döntőben is megőrizték. A dobogóra a címvédő Egyesült Államok, Japán és Oroszország került.

Rózsás Patrícia, Balogh Patrícia – forrás: eltecheer.hu

A verseny második napján került sor a magyar nemzeti válogatott fellépésére „Small Coed Elite” divízióban. Többek között dobásokat, szaltókat, emeléseket és különböző talajakrobatikai mozdulatokat végeztek. Szinte hibátlanul hajtották végre a műsorszámot, annak ellenére, hogy az egyik versenyző a bemelegítésen kézsérülést szenvedett. A csapat megszerezte első világbajnoki aranyát.

A világbajnok csapat – forrás: eltecheer.hu

Related Posts