Magyaros foci, nem csak magyarosoknak

Az ELTE BTK magyar szakos hallgatói fociznak a Vörösmarty Gimnázium sporttermében minden pénteken 19-21 óra között.

A bölcsész nem sportol- tartja a sztereotípia. Mégis vannak a karon olyan hallgatók, akiknek hiányzik a mozgás, a sportolás. A szűk kis baráti társaság, akik elkezdték ezt a programot, pont így gondolták. A heti két óra persze nem tekinthető edzésnek, inkább egy baráti, már-már „öregfiúk” csapat, akik pusztán a sport iránti szeretet és hiány miatt összejönnek péntekenként és jól érzik magukat, erre pedig a Vörösmarty Gimnázium testnevelés terme ideális helyszín, hiszen közel van a BTK-hoz, kis teremről lévén szó mindenki bírja az iramot, van hangtechnika, hogy ne csak a lecseppenő izzadtságcseppek és a kapufákon csattanó labdák hangját lehessen hallani, és sok jó kocsma van a környéken a sportolás utáni levezető sör elfogyasztásához.

Összességében egy nagyszerű kezdeményezés már csak azért is, hogy leromboljuk a közhiedelemben élő gondolatot, hogy a bölcsészek csak olvasnak, isznak és dohányoznak és kerülik a sport bármilyen formáját, emellett pedig egy nagyszerű csapatépítő és (nem utolsó sorban) egészségfejlesztő is.
A fiatalok várják a további jelentkezőket is, hiszen minél több ember focizik, annál több és jobb programot lehet összehozni. Ha valaki csatlakozna hozzájuk, keresse Kovács Miklós Dánielt Facebookon, vagy az ELTE BTK HÖK irodájában.

Related Posts