Úszunk az érmekben

A héten dübörgött tovább az Úszó Világkupa a budapesti állomáson, ahol női és férfi úszóink is kimagasló eredményeket értek el.

A Világkupa budapesti állomásának híre hatalmas örömöt jelentett a sportág kedvelőinek; a szerencsés szurkolók a Duna Arénában élőben szurkolhatott a magyaroknak. A döntőkre kilátogatók igazi éremesőnek lehettek szemtanúi október 5-én.  A nap indításaként három hölgynek szurkolhattunk: Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka is rajtkőre állt 400 méter vegyesen. Az uszoda közönségénél tapintható volt a feszültség. Az idei szezon köztudottan nem a legjobbja egyik úszónőnek sem. Végül Hosszú közel négy másodperccel (4.23.55 p) szerezte meg az aranyat, míg Jakabos óriási hajrá után csapott be a harmadik helyre, Kapás sajnos utolsóként érkezett a célba.

(https://www.google.hu/search?q=hossz%C3%BA+katinka&tbm=isch&source=lnt&tbs=sur:fmc&sa=X&ved=0ahUKEwji0s640vzdAhXGKlAKHXAsD_cQpwUIHg&biw=1366&bih=657&dpr=1#imgrc=xRmHN1R_emZtNM:)

A hölgyek után a mindössze 19 éves Lakatos Dávidnak szurkolhattunk 1500 méter gyorson, aki nem kis meglepetésünkre, kiegyensúlyozott úszással, energiáját remekül beosztva a második helyre ért be.

Az izgalmak egymás érték, a következő, férfi 200 vegyes számban is három magyar ugrott a medencébe: Dudás Dániel, Verrasztó Dávid, Cseh László. A futamot Cseh László zárta eredményesen, egy ezüsttel lett gazdagabb.

A magyar csapat Hosszú Katinkának köszönhetően 100 méter háton szintén egy ezüstöt szerzett.

Reméljük a későbbiekben Budapest egyre több nemzetközi versenynek fog otthont adni, hogy az első sorokból szurkolhassunk sportolóinknak.

(https://www.google.hu/search?q=duna+ar%C3%A9na&tbm=isch&source=lnt&tbs=sur:fmc&sa=X&ved=0ahUKEwi_gsf71PzdAhVIK1AKHZblB64QpwUIHg&biw=1366&bih=657&dpr=1#imgrc=dCCPbrPWcrg7IM:)

Related Posts