2024. október. 22., kedd

Top 5 Ezen a héten

Kapcsolódó cikkek

Medve Matek: Számok és kalandok a szabadban!

Idén ismét megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő Medve Matekverseny, amely egy különleges és egyedi esemény a matematika kedvelői számára. Ez a verseny nemcsak a matematikai tudást teszi próbára, hanem a résztvevők kitartását és csapatmunkáját is. Egyesíti a szabadban való mozgás és a gondolkodás örömét, így ideális program azoknak, akik szeretik az aktív kikapcsolódást és a kihívásokkal teli feladatokat.

Mi is az a Medve Matekverseny? A Medve Matekverseny egy szabadtéri matematika verseny, ahol 3 fős csapatok oldanak meg logikai, matematikai feladványokat különböző állomásokon. Az esemény egy erdei vagy parkos környezetben zajlik, így a versenyzők nemcsak az elméjüket, hanem a fizikai állóképességüket is próbára tehetik, miközben mozognak a különböző helyszínek között. Az állomások között a csapatok térképek segítségével közlekednek, a feladatok pedig különböző nehézségi szinteken mozognak, attól függően, hogy a versenyzők milyen korcsoportban indulnak.

Kik vehetnek részt? A verseny célja, hogy mindenki számára élményt nyújtson, így több korosztály is nevezhet.

A csapatok a következő kategóriákban indulhatnak: Mini Medvék – alsó tagozatos általános iskolások Medvebocsok – felső tagozatos általános iskolások Középiskolás Medvék – középiskolai diákok Felnőtt Medvék – egyetemisták, tanárok és bárki, aki szereti a matematikai kihívásokat .

Minden csapat három főből áll, és a verseny nemcsak a matematikai tudást, hanem a csapatmunkát is előtérbe helyezi. A csapatok együtt gondolkodnak, együtt döntenek, és a verseny során közösen érik el a legjobb eredményt.

A verseny menete:

A versenyzők megérkezéskor térképeket és feladatlapokat kapnak. A cél az, hogy minél több állomást meglátogassanak a verseny ideje alatt, ahol matematikai feladatok várnak rájuk. Minden egyes állomáson különböző típusú feladványokat kell megoldaniuk, amelyek az adott korosztályhoz igazodnak. A feladatok között találhatóak logikai, számolási, geometriai, valamint szöveges feladatok is, így minden matematikai terület képviselteti magát.

A verseny időtartama alatt a csapatok igyekeznek minél több pontot gyűjteni. A helyes válaszok és a feladatok gyors megoldása révén lehet a legtöbb pontot szerezni. A versenyt nemcsak az eredmények teszik izgalmassá, hanem a természetben való mozgás is, amely igazi frissítő kikapcsolódást nyújt a résztvevőknek.

A Medve Matek weboldala elérhető az alábbi linken: https://www.medvematek.hu/

Népszerű cikkeink