2024. október. 22., kedd

Top 5 Ezen a héten

Kapcsolódó cikkek

Új formátum, de a régi izgalmak: így indult a megújult Bajnokok Ligája!

Az új formátumnak köszönhetően három napon át élvezhettük a Bajnokok Ligája sajátos hangulatát, amely sok gólt és számos izgalmas mérkőzést hozott. Magyar gólt és kiütést is láthattunk az első fordulóban, de voltak ám meglepetések is. Nézzük, mi történt a felfrissült Bajnokok Ligája első játéknapjain!

A keddi napon a Bayern München vitte el a show-t. A német csapat már-már megalázó győzelmet aratott; 9-2-re verte a horvát Dinamo Zagreb csapatát. Bár a vendégcsapat 3-0-s eredménnyel ment a szünetre, és a második félidő elején visszajött 3-2-re, a meccs utolsó harmadában bedarálta őket a bajor csapat. Harry Kane négyszer is betalált, ezzel 33 év elteltével az első angol lett, aki négy alkalommal is gólt tudott szerezni a sorozatban.

A bajorok erődemonstrációt tartottak

Az AC Milan csapata otthon fogadta a Liverpool-t, ahol Arne Slot együttese egy fordítással tudta megszerezni a három pontot. A hazaiak már a harmadik percben megszerezték a vezetést Pulisic góljával, de az angol csapat még az első félidőben fordított és vezetéssel ment az öltözőbe. A két gólt a vendégek belsővédő duója, Ibrahima Konaté és Virgil van Dijk szerezte, ám ezután jött Szoboszlai Dominik, és a 67. percben beállította a 3-1-es végeredményt. A magyar válogatott csapatkapitánya az 50. Liverpool színeiben játszott mérkőzését egy Bajnokok Ligája góllal koronázta meg.

Arne Slot csapata a Bajnokok Ligáját is jól kezdte

A Santiago Bernabéu-ba utazott a VfB Stuttgart, hogy a címvédő Real Madriddal nézzen szembe. A német csapat jobban kezdett, és bár Mbappé lábában is maradtak gólok, a csapatok 0-0-s eredménnyel mentek pihenni. A második félidőben már nem kellett sokat várni a gólra, hiszen 20 másodperc után betalált Kylian Mbappé, így a francia révén megszerezte a vezetést a királyi gárda. Undav a 68. percben felhozta a vendégeket 1-1-re, de az utolsó bő tíz percben Rüdiger fejese és Endrick távoli lövése meghozta a 3-1-es végeredményt.

Hozta a kötelezőt a címvédő

A szerda legjobban várt mérkőzése kétség kívül az Etihad-ban megrendezett Manchester City – Inter volt, ami nem hozta a hozzá fűzött reményeket. Igaz, oda-vissza játék volt, veszélyes City helyzetekkel és reménykeltő vendég kontrákkal, de a csapatoknak meg kellett elégedniük az egy ponttal a 0-0-ás végeredményt követően.

A City-n ezúttal Haaland sem segíthetett

A csütörtöki játéknap meglepetése volt, hogy az AS Monaco otthon legyőzte 2-1-re az FC Barcelona csapatát. A spanyolok dolgát az is nehezítette, hogy már a 10. percben emberhátrányba kerültek Eric Garcia piros lapja után. Nem sokkal ezt követően a 16. percben Akliouche meg is szerezte a hazaiak vezető, első gólját, amire még Yamal gyorsan válaszolt a katalánok javára. A csapatok döntetlent érő állással mentek szünetre. A Barcelona nem nagyon tudott mit kezdeni a hazai letámadással és nem tudtak sok támadást vezetni, egyetlen kaput eltaláló lövésük volt a meccsen. A csereként beálló Ilenikhena volt a franciák nyerő embere, aki a 71. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

A Monaco mindenkit megdöbbentett
A Bajnokok Ligája sorozata október 1-jén és 2-án folytatódik a második játéknappal, ahol a klubok ismét összecsapnak, hogy közelebb kerüljenek a kieséses szakaszhoz.

1. Forduló

2024. Szeptember 17., Kedd

Juventus 3-1 PSV Eindhoven

Young Boys 0-3 Aston Villa

AC Milan 1-3 Liverpool

Bayern München 9-2 Dinamo Zagreb

Real Madrid 3-1 VfB Stuttgart

Sporting CP 2-0 Lille

2024. Szeptember 18., Szerda

Bologna 0-0 Shakhtar Donetsk

Sparta Prague 3-0 Salzburg

Celtic 5-1 Slovan Bratislava

Club Brugge 0-3 Borussia Dortmund

Manchester City 0-0 Inter

Paris Saint-Germain 1-0 Girona

2024. Szeptember 19., Csütörtök

Feyenoord 0-4 Bayer Leverkusen

Red Star Belgrade 1-2 Benfica

Atalanta 0-0 Arsenal

Atletico Madrid 2-1 RB Leipzig

Brest 2-1 Strum Graz

AS Monaco 2-1 FC Barcelona

Népszerű cikkeink