“Rengeteg lemondással jár, és sajnos, nem feltétlenül tartozik az egészséges kategóriába” – Gökler Krisztivel beszélgettem sportról, egészséges életmódról.

Az interjú alanyom Gökler Kriszti volt, aki az Instagramon vált híressé, szebbnél-szebb ételfotóival. Jelenleg több mint 40 ezren figyelik mindennapjait. A kezdetekben Zabkásakirálynő néven híresült el, mára már azonban saját nevén teszi közzé posztjait. Az Instagram mellett ma már egy több mint 20 ezer feliratkozóval rendelkező Youtube csatornát is vezet. Krisztivel a sportról és az egészséges életmódról beszélgettünk.

Mióta játszik fontos szerepet az életedben a sport?

Egész életemben sportoltam valamit, de gyerekként csak muszájból, egyetlen sportot sem élveztem igazán. Hat            éve az edzőteremben éreztem először azt, hogy szeretem, amit csinálok.

 

Kiskorodban sportoltál valamit?

Kiskoromban balettoztam, ritmikus sportgimnasztikáztam, kosaraztam, úsztam és táncoltam.

 

A családod mennyire támogat abban, amivel fogalkozol?

Teljes mértékben, szerencsére. Most már családi program lett a közös sportolás, akár a futóversenyre járás is.              Ebben nagy szerepe van annak is, hogy anyukám eredetileg testnevelő tanár.

 

Tudom, hogy korábban indultál több bikinifitnesz versenyen is. Mi a véleményed erről a sportról?

Imádom ezt a sportot, de fel tudok sorolni jó és rossz érveket is mellette, illetve ellene. Rengeteg lemondással jár          és sajnos, már nem feltétlenül tartozik az egészséges kategóriába az, amit ez a sport megkövetel. Ugyanakkor                olyan szintű kitartásra és önfegyelemre tanít, amit azóta is, az élet számtalan területén tudok kamatoztatni.

Esetleg tervezel még a közeljövőben versenyezni?

Most úgy gondolom, hogy nem, de magamat ismerve, sohasem lehet tudni.

 

Gondoltad volna valaha, hogy ekkora sikert aratsz majd mint „Zabkásakirálynő”?

Soha nem gondoltam volna. Nem volt bennem semmi hasonló szándék. Akkor elindult ez az egész, és azóta is              folyamatosan érnek a meglepetések, hova sikerült eljutnom, azóta, hogy életmódot váltottam.

 

Milyen hatással volt az életedre az ismertség?

Alapvetően introvertált, nehezen ismerkedő személy vagyok. Emiatt egyrészt néha nehéz feldolgozni azt, hogy              idegen emberek ismernek fel az utcán nap mint nap, és úgy köszöntenek, mintha a barátjuk lennék. Másrészt                viszont ez ad egyfajta magabiztosságot, ami miatt ma már könnyebben nyitok új emberek felé és könnyebben                barátkozom.

 

Ha csak egyetlenegy ételt ehetnél életed végégig, mi lenne az?

Pizza!

 

Milyen tippekkel látnád ez azokat, akik most kezdenek életmódváltásba?

Csak szépen fokozatosan. Sokan képesek át esni a ló túloldalára és rögtön mindent akarni, ez viszont sokszor                 ahhoz vezet, hogy a túl sok lemondás következtében hamar elfogy a lelkesedés és visszatérnek a régi rossz                     szokásaikhoz.

 

Mi a kedvenc egészséges ételed?

Továbbra is a zabkása. Hihetetlen, de hat év alatt sem sikerült még megunnom, pedig azóta is minden áldott nap         eszem.

 

Képek: Instagram

Related Posts