Erről szólnak az Esti Kornél számai: szakítások és elrejtett iszlám utalások?

Kedden rendhagyó estet tartott Lázár Domokos és öccse, Ágoston a Kuplungban. Mi két órával a kezdés előtt már ott voltunk, szerencsére, mert így egy korsó hideg sör mellett nyugodtan figyelhettük, ahogy még elpróbálnak ezt-azt. A fiúk amúgy nagyon rendesek voltak, még képet is csináltak velünk. Bár családiasabb hangulatra számítottak, örültek a sok rajongónak, akik összegyűltek az esten és végig lelkesen biztosították az ismertebb zenékhez a kórust. Legalábbis az Esti Kornél számokhoz, mert játszottak Laura Marlingtól, Lovasitól, a Trabant zenekartól és Cseh Tamástól is klasszikusokat. Mivel rendhagyó estről volt szó, sok minden eltért a szokásos koncertektől.

Először is, Ágoston dobolás helyett gitározott és énekelt is hozzá, amire a „Kicsinyek Kórusában” eltöltött idő több mint eléggé fel is készítette. Másodszor, a fiúk most eltekintettek attól az alapelvtől, hogy koncert közben nem sztorizgatnak és felcsaptak mesemondónak, rengeteg dolgot elárulva magukról. Például, hogy mindig Ágoston mosogat. És, hogy Domokos fölkerült a Figyelő listájára.

Arról a nevezetes számról van szó, amely sokak szerint a listázás újrakezdését jelzi előre Magyarországon, civil és korrupcióellenes szervezetek tagjait pedig Soros-bérencként bélyegez meg. „Ezért van benne a számainkban a korán szó.” mondta Domos egy csipetnyi iróniával. „És Gyuri bácsi is nagyon szereti a zenénket.”

A hangulat amúgy az előadás akusztik jellege miatt nem volt ugrálós, de mindenki nagyon jól érezte magát. A szokásos „Visz-sza, visz-sza!” ezúttal nem vált be, mert egy „ez nem olyan koncert srácok, nincs több szám” megállította, de páran rázendítettek a „Még-egy-szer, még-egy-szer!”-re. Az biztos, hogy a Lázár tesók büszkék lehetnek magukra, remélhetőleg még sok ilyen estét tartanak. Mi nagyon élveztük.