2024. október. 22., kedd

Top 5 Ezen a héten

Kapcsolódó cikkek

Fordítással nyerte a Ferencváros a 225. örökrangadót

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésén szeptember 20-án, pénteken az MTK fogadta a Ferencvárost. A mérkőzést a Hidegkúti Nándor Stadionban rendezték 20:00-kor, melynek hivatalos nézőszáma 4815 fő volt.

A mérkőzés 18. percében büntetőhöz jutott az MTK csapata, mikor is Cristian Ramirez a tizenhatoson belül szabálytalankodott Kosznovszky Márkkal szemben. A büntetőt Bognár István magabiztosan értékesítette, ezzel a hazaiak szerezték meg a vezetést.

A vezetés viszont nem tartott sokáig, mivel a mérkőzés 25. percében Varga Barnabás kiválóan emelkedett ki a védők közül és egy nagyszerű fejessel egyenlített. A csatárnak ez volt az első akció gólja, az Eb-n elszenvedett csúnya sérülése óta.

Varga Barnabás újra pazar formában

Az első félidő hajrájában sikerült a zöld-fehéreknek a fordítás. Tosin Kehinde tizenhatoson kívüli lövése a hazaiak védőjéről levágódva pontosan csapattársa, Raul Gustavo elé pattant, aki nem hibázta el a ziccert.

Így a csapatok 1-2-es eredménnyel mentek a szünetre.

A második félidőben több próbálkozása is volt az MTK-nak, de nem sikerült egyenlíteniük.

A mérközés 66. percében beállt a Ferencváros legújabb igazolása, Matheus Saldanha, aki élt is a bizalommal és nem sokkal beállását követően, a 80. percben egy kiváló lövéssel eldöntötte a mérkőzést.

A mérkőzés összefoglalója – forrás: Az M4 Sport hivatalos Youtube csatornája

A Ferencváros tehát magabiztosan diadalmaskodott a 225. örökrangadón, így 5 mérkőzés után továbbra is hibátlan a bajnokságban.

A zöld sasok legközelebb szerdán este, 21 órától játszanak az Anderlecht ellen idegenben, a megújult Európa Liga első fordulójában.

Képek: https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-7-fordulo-mtk-ftc-1-3-foto-szabo-miklos-arvai-karoly/

Népszerű cikkeink