Minden, amit az ajándékosztókról tudni szerettél volna – Dr. Kiss Róbert Richárd előadása a budapesti karácsonyi vásáron

Dr. Kiss Róbert Richárd, Prima Primissima-díjas újságíró, az adventi időszak minden szerdáján előadásokat tart a Vörösmarty téren található Hüttében. Ezek az előadások természetesen, mind a karácsony témáját járják körbe.

Mikulás előtt egy nappal adekvát téma a különböző népek ajándékosztóiról beszélni. Oroszországban Gyed Marózt, Olaszországban egy boszorkányt, Afrikában pedig Fekete Pétert várják a gyerekek a legjobban.  Az előadás kezdetén a nézők sem maradtak ajándék nélkül, hiszen Dr. Kiss Róbert Richárd is tartogatott meglepetést és csokimikulással várta az érdeklődőket.

Ő maga hosszabb időt töltött Finnországban, Joulopukki hazájában így több történetet is meghallgathattunk erről az eseménydús időszakról. Többek között szó esett még dubaji karácsonyokról, az USÁ-t körüllengő vásárláslázról és arról, hogy itthon miért is van Mikulás.

A közönség nem csak a forralt bor mámorának köszönhette a jó hangulatot, hiszen Dr. Kiss Róbert Richárd előadása mindenkit megnevetettet. Végül egy egyszerű, de fontos mondattal zárta le az eseményt, miszerint „Ajándékozni jó!”

 

A kiemelt kép forrása.

Related Posts