Egy igazán „ütős” sport

Egy igazán „ütős” sport

A több tradicionális harcművészet elemeit ötvöző kick-box egy olyan küzdősport, mely az egész test átmozgatásával oldja fel a bennünk felgyűlő stresszt. A jó eredmény eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő technika és az összpontosítás. Mindezen készségeket az edzések során lehet elsajátítani.

Németh Márk Ferenc, a Király Team versenyzője és egyben az ELTE hallgatója a BEAC tornacsarnokának teniszpályáján fogadja minden kedden és csütörtökön a küzdősport iránt érdeklődőket.

A félév első tréningjén a 20 résztvevőt 2 edző segítette. Az óra bemelegítéssel indult, amit egy játékosabb fogócska követett. Természetesen, annak, akit utolért a három fogó, erősítő gyakorlatokat kellett végeznie. Az átmozgatást követően az oktató ismertette a félév menetét, amely az erősítő és a küzdő órákból állt. A diákoknak lehetőségük lesz harcolni egymás ellen, a megfelelő technikák megtanulása után. Az edzés felétől a jelenlévők 2 csoportra oszlottak: a haladókkal a Király Team másik trénere foglalkozott, míg a kezdők Németh Márk segítségével sajátították el a különböző ütéseket és rúgásokat. A fiatal kick-boxoló segítőkészen fordult mindenkihez, a gyakorlatokat elvégzésük előtt bemutatta, hangos számolásával pedig segítette a feladatok ütemének megtartását.

Láttam a diákokon a lelkesedést, majd az edzés vége felé már a kimerültséget is. Ez viszont arra enged következtetni, hogy az óra élvezetes, hasznos és elég ütős is egyben!