A Vörösmarty téren az igazi Mikulás – riport

Mikulás napján Magyarországra látogatott Joulupukki, a finn Mikulás. A Vörösmarty téri karácsonyi vásárban lehetett vele találkozni.

A Vörösmarty téri vásár karácsonyhoz közeledve minden nap egy kicsit népesebb, Mikulás napján pedig különösen nagy tömeg gyűlt össze rajta. Ezúttal nemcsak az árusok standjai vonzották az embereket, sokan azért mentek el a vásárba, hogy találkozzanak Joulupukkival, az “igazi Mikulással”.

A Mikulás a tér végében felállított színpadon ült, a szerencsésebb gyerekek felmehettek hozzá, hogy az ölébe üljenek.

Forrás: Surányi Anna

Hosszú kígyó kígyózott a standok között, és a színpadot egyáltalán nem lehetett megközelíteni, annyira sűrű volt ott a tömeg. A későn érkezők tehát csak távolról, nyakat nyújtogatva láthatták a Mikulást. “Már kora délután idejöttünk, hogy (a gyerekek) majd felmehessenek a Mikuláshoz. Reméljük, hogy lesz rá idő” – mondta egy anyuka. “Egy óra nem elég arra, hogy ez a rengeteg ember mind sorra kerüljön” – jegyezte meg egy másik. “Ha most nem tudunk találkozni a Mikulással, akkor majd jövőre, ha jönni fog” – tette hozzá pozitívan egy harmadik szülő a sor végénél.

Habár Joulupukkival nem találkozhatott mindenki, a hangulat szokásosan jó volt a vásárban, gondoskodott erről többek közt a karácsonyi zene, az ünnepi világítás, és a forralt bor-illat.

Related Posts