San Franciscoba kerültek a bölcsészgólyák?

Ezúttal is kitörő sikere volt a BTK-n csak ”gólyahimnuszként” ismert Rumadai című számnak a félév elején, Trefort kertben. A moldáv származású zenei formáció (Arsenium) dalát sokadik éve használják a gólyatáborban közösségalkotó eszközként, a számhoz tartozó, betanított koreográfiát ugyanis mindenki egyszerre kezdi el pavlovi reflexként táncolni, amint megszólal a nóta, és persze éneklik, hogy:

„I wanna take you from Paris to San Francisco”

Az estét egy felsőbb éves úriember foglalta össze, aki szerint tökéletesen példázta a bölcsészlétet az ”After”, hiszen „Aki a tánctéren van, az bulizik, mint az állat, aki meg nem akar táncolni, az meg iszik, mint az állat! Ennél nem kell jobb!”

A ”Burning Gólya Fesztivál After” névre elkeresztelt buli menetrendje egyszerűen zajlott: bulizás DJ-párbajjal, amiben a megjelölt őrsvezetők küzdöttek meg a Gólyatábor legjobb, amatőr kategóriájú DJ-címéért, így a fellépők között olyan nevek is megjelentek, mint: DJ Apukáink, DJ SzarViccekBogi vagy akár DJ Dogma. Noha a verseny alig kezdődött el, a buli győztese már megvolt: két fiatalember az esti órákban megadta magát, miután a méregtől szájon át megszabadultak, úgy döntöttek, inkább egy-egy székben folytatják az estét nyugodtabb állapotban. A buli fokozódásával egyre többen ugrottak fel mások nyakába, és folytatták az estét emelkedettebben. A ”vénasszonyok nyara” idén annyira jól sikerült, hogy a bölcsészpalánták is kihasználták a mediterránra jellemző meleg időt, így arra is volt példa, hogy félmeztelenül ünnepelték az őszi tanév megkezdését.

Az általános vélekedés a megkérdezett elsőévesek között teljesen pozitív a gólyatáborról, a tanítási hét első benyomásairól és a csoporttársakról is, tehát egyértelmű volt számukra, hogy az ”Afteren” a helyük. A jövőbeli elképzelések az egyetem utáni életről már kevésbé voltak nyilvánvalók, a szorongást kiváltó kérdéseket még az alkohol idegnyugtató hatására sem tudták megválaszolni, az sem volt tisztázott, hogy egyáltalán bölcsészként képzelik-e el magukat pár év múlva, ugyanakkor egy kommunikáció szakos hölgy viszont határozott volt válaszadásánál: pár centivel magasabbként tekint magára, miután elvégezte az alapszakot. Szerencsére nem kellett sokáig várni, hogy ismét megszólaljon a Rumadai, ami később vonatozásba is torkollott, elterelve így a figyelmet a zavarba ejtő kérdésekről egy zavarba ejtő dalra.