Oroszlánra vadásztak vasárnap a cowboyok

Összecsapott a Detroit Lions és a Dallas Cowboys az arlingtoni AT&T Stadionban. Szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, egy izgalmas végjátékban azonban az oroszlánok 26-24-re elvéreztek.

Az idén Lionshoz került vezetőedző, Matt Patricia az előző fordulóban legyőzte korábbi csapatát, mivel ismerte annak defense-ét, ám ez nem volt elég a Jason Garrett csapata ellen. Szeptember harmincadikán, vasárnap a Detroit kezdte a játékot, amelynek az első negyedében több puntot láttunk, mint területszerzést. Egyik csapat részéről sem láthattunk izgalmas visszahordást, jobbára inkább letérdeltek. A Dallas kezdetben csak mezőnygólokat tudott az eredményjelzőre pakolni, a Detroit pedig magabiztosan vitte a labdát egészen az endzone-ba. Mind a két oldalon volt sérülés, mind a két csapatra záporoztak a sárga zászlók. A második félidőben egy dallasi touchdownt fújtak vissza, de az igazság a cowboyokkal volt, a következő playben újra megcsinálták a TD-t. A Lions 15 yard alatt, három egymást követő playben kapott büntetést holding miatt, így összesen 15 yarddal járultak hozzá a Dallas meneteléséhez, automatikus first downok mellett.

A Detroit oldalán az első negyedben Golden Tate, majd az utolsó negyedben Johnson és újra Tate szerzett 6-6 pontot, míg a Dallas együttesében a tankként haladó Ezekiel Elliott és Geoff Swaim hozott (a bírók szerint érvényes) touchdownt.

Sackgazdag mérkőzés volt, dallasi oldalon Demarcus Lawrence háromszor vitte le az ellenfél irányítóját, Matthew Staffordot, de Dak Prescott is többször lekerült a földre, bizony mindketten csúnya mínusz yardokkal. Az egyik playben kiütötték Prescott kezéből a labdát, de hősiesen vissza is szerezte.

A meccs legnagyobb eposzi hőse azonban minden bizonnyal Brett Maher, akinek el kellett viselnie a stresszt, hogy rajta áll a Dallas győzelme. Egy ponttal ment a Detroit, három másodperc maradt hátra, Mahernek kellett berúgni a győztes mezőnygólt. Játszi könnyedséggel meg is tette, a meccs legvégén győzött a Dallas.

Ha nem is volt teljesen pontzáporos mérkőzés, valódi futballt láthattunk, rövid- és hosszúpasszokkal, futójátékkal, de főleg rengeteg rúgással. A “harcosok” utolsó vérig (sípszóig) küzdöttek, és emiatt a küzdés miatt lett meg a végső field goal és jött be a TippMixem.

(Kép forrása: Google)

Related Posts