Futóverseny miatt volt lezárva hétvégén a város

 33. alkalommal rendezték meg a SPAR Maraton Fesztivált. A résztvevők az ELTE Lágymányosi Campusától futottak keresztül Budapesten egészen Óbudáig.

A kétnapos rendezvényen mindenki megtalálhatta az erőnlétének legmegfelelőbb távot. Szombaton azok futhattak, akik kisebb távolságokon szerették volna kipróbálni magukat. Ők az 500 méteres, 4×2 km-es, 2,3 km-es, 5 km-es és 10 km-es távok közül válogathattak. Sokan a családjukkal érkeztek, ugyanis az 500 méteres családi futáson a kisebbek is részt vehettek. A változatos programok mellett az időjárás is hozzájárult, hogy minden résztvevő jó élményekkel térjen haza.

A derűs őszi idő vasárnap is megmaradt, így a hosszabb távot futóknak is minden adott volt ahhoz, hogy lefussák az általuk választott távolságot. Akik nagyobb kihívást kerestek, jelentkezhettek a maratoni táv teljesítésére, és az ELTE Lágymányosi Campusától futhattak a Duna mentén Óbudáig, majd vissza a Margitszigeten, a pesti rakparton és a Szabadság-hídon keresztül. Aki a maratoni futásra nem érezte felkészültnek magát, a maraton rajtjától 12 kilométerre csatlakozhatott egy 30 kilométeres távra. Aki ezt is sokallta, 10 kilométer lefutására is nevezhetett. A maratoni táv teljesítésére párban és négyes csapatokban is volt lehetőség.

Mint minden évben, idén is sokan vettek részt a versenyen. Több, mint 33.000 jelentkezővel az idei rendezvény meg is döntötte a nevezési csúcsot. A versenyzők mind nagyon lelkesek voltak, és láthatóan igencsak igyekeztek teljesíteni a távokat. A résztvevők mindenképpen végig szerették volna csinálni, amit vállaltak, de ez sokaknak az egészségébe került, és az elsősegélyt nyújtók nem tétlenkedhettek. De volt olyan versenyző is, aki azután is folytatta a maratont, hogy újraélesztett egy másik futót.