Döcögött, majd elrobogott a Ferencváros

38-27-re nyert a Ferencváros a DVSC Schaeffler ellen női kézilabda NB I-ben. Fél óráig kitartottak a debreceniek, a félidő után azonban szétestek.

Majdnem megtelt október kilencedikén a budapesti Elek Gyula Aréna, ezer néző előtt és hatalmas szurkolás mellett játszhatott a Fradi. A mérkőzés elején a zöldek általában mindig vezettek 2-3 góllal, a DVSC azonban rendszerint mindig vissza is hozta egálba. Szinte kiegyenlítetten alakult az első félidő, az utolsó perceiben azonban újra elment a Fradi három góllal.

A második játékrészre a DVSC szétesett, nem volt sikeres támadásuk és a Ferencváros hatékonyan védekezett, így tízpontos előnyre tett szert. A debreceni csapatnál végül Bulath Anita hetese törte meg a gólcsendet. A tíz pontnyi különbség megmaradt, de az utolsó tizenöt percben pattogtatták a pontokat. A DVSC oldalán a második félidő hőse Triffa Ágnes kapus, aki bravúrosakat védett, nem engedte ennél is jobban elmenni a Ferencvárost, a másik kapuban viszont Bíró Blanka és Szemerey Zsófi nem engedte a DVSC-t javítani.

A zöldek legsikeresebb játékosa ezúttal Háfra Noémi volt, aki kilenc pontot pakolt az eredményjelzőre, a DVSC-nél Kovács Anna, aki hét ponttal járult a végeredményhez.

Egy izgalmasnak induló meccsen aratott végül elsöprő győzelmet az Elek Gábor vezette csapat egy tiszta játék keretein belül.

Támad a Ferencváros

(Képek forrása: saját)

Related Posts