Berki Krisztiánok

Berki Krisztián március 25-én aranyérmet szerzett Dohában, Katarban. Mármint a torna, Berki Krisztián.

Merthogy nem egy Berki Krisztiánunk van. Ezzel önmagában nem is lenne semmi gond. Csakhogy míg az egyikük sporteredményekkel gazdagítja a hazánkat, a másik, bár önmagát sportolónak tüntette fel, tulajdonképpen egy celeb. Kövezzetek meg, korábban fogalmam sem volt róla, hogy több is van. Az utóbbiról még csak-csak hallottam, az előbbinek a létezéséről sem tudtam sokáig. És ez szomorú.

Nem az a szomorú, hogy a celeb Berki mennyit szerepel különböző bulvárlapokban. Ne értsetek félre, Nem támadni akarom, minden elismerésem az övé. Egy barátom mutatott rá, hogy tulajdonképpen komoly munka folyt ott is, fel kellett építenie a stílusát, és el is kellett adnia valahogy. Azért szomorú, mert az embereknek erre van igényük. Hogy egy kitűnő magyar sportolónak oda kell írni Facebookon a neve mellé, hogy ő a tornász Berki Krisztián, míg  névrokonának minden aranyköpése automatikusan kerül a köztudatba a szennylapok által.

Azért nem akarom sötétnek lefesteni a világot. Meg van a celebek haszna is. Legalább ők is terjesztik a sportolást a fiatalok körében, igény is van rá, ezért is lehet sorozata még Pumped Gabónak is. És azt látom, hogy a sportolóink is kezdik megkapni a nekik kijáró tisztelet. Elég Hosszú Katinkára gondolni, akinek már saját rajongótábora van, vagy a nemzeti válogatottra. Azért még lenne hova fejlődni.