Ne nyomkodd már!

A telefon a modern Mammon?!

[kilona] publikálva: 2017-03-28 23:37:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

A telefonhasználattal szemben érzett ellenszenv mára már logikátlan méreteket öltött egyesek esetében... Hogyan használjuk ki az utazási időt?


A divatos jelenségeket mindig divatos volt szidni? A választ egyelőre még nem tudom, annyi azonban biztos, hogy most az. Legalábbis ez érződik, mikor  a különböző tömegközlekedési eszközökön utazók telefonhasználati szokásairól mondanak elmarasztaló véleményt a minden fejlődést és logikusságot kizáró, magukat értelmiségiknek csúfolók esetében. 

Nyilván a társadalom nagy része még nem tudott a gyors technikai fejlődés miatt kialakítani egy olyan mobilhasználati kultúrát, ami csak a pangó időintervallumokat foglalja le, és nem terheli le a mindennapi élet minden terültetét. Ugyanakkor lássuk be: a napközbeni utazás kieső idő mindenféleképp, miért ne foglalkozhatna az ember ilyenkor az üzenetforgalmával, illetve valamilyen pihentetőbb szórakozási lehetőséget nyújtó játékkal?

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Egyébként érthető az  akadékoskodók szemszöge is, mert nehéz elszakadni a képernyőtől leszállás után. Ugyanakkor érdemes megnézni az érem másik oldalát. Amikor arról panaszkodik valaki, hogy "Felszálltam a metróra és mindenki a telefonját nyomogatta, borzasztó...", eszembe jut, hogy munkába igyekezve, reggel hét óra körül,  amikor én személy szerint ki sem tudom nyitni csíkszemeimet, és utastársaim hasonló problémával küzdenek, ki akar disszertációkat olvasni? (Ráadásul az utazási idő ahhoz elég szűk kereteken belül mozog városon belül, hogy hosszabb gondolatmeneteket, vagy egyáltalán pár oldalt végig lehessen futni). Természetesen van még egy opció, amit okostelefon és ülőhely híján én is választok, miszerint: mélyen, közelről bámulok a többi ember arcába - ezt egyébként csak ajánlani tudom az okostelefonok használata ellen ágálóknak, az utazóközönség mindig nagyon élvezi!

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló