Mosolymetró

A meghosszabbított menetidő csodái

[jancsovics ] publikálva: 2016-12-14 22:25:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

A 3-as metró rendszeres kigyulladását, azt hiszem már megszoktuk, de mostanában már a 2-es metró csilivili új szerelvényeivel is problémák merültek fel. Az ominózus ütközés óta, extra lassan közlekedik.


 "És most tegye fel a kezét az, aki külföldre akar menni!"Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Mindezen túltettem magam, pestiként látott rosszabbat is már az ember, ami a tömegközlekedést illeti. A napokban viszont sikerült fokozni a helyzetet. Délután négy, csúcsforgalom, a pakra tömött metró szokás szerint vánszorog de, mintha még a szokásosnál is lassabb lenne. Az Astoriától a Puskás Ferenc Stadionig bő húsz perc volt az út, de ez még csak a kezdet volt. A Stadionok és a Pillangó utca között félúton megállt a szerelvény - egyik fele még az alagútban a másik már kint a felszínen. Öt perc várakozás után kezdett gyanús lenni a dolog, az azt követő 10 perc viszont afféle ajándék volt.

Végre volt időm gondolkodni: listát készítettem a teendőimről, fejben beosztottam, hogy melyik vizsgára mikor fogok készülni, talán még egy kicsit meditáltam is. A többi utas viszont koránt sem volt ilyen nyugodt. Elindult egy amolyan morgolódáshullám, amely ehhez hasonló helyzetekben rendszerint végig fut egy tömegen. Egyre nehezebbeket sóhajtottak a bevásárlásból hazatérő nénik és egyre hangosabban ciccegtek az átlag dolgozó kispolgárok. Lassan, de biztosan elértük a végállomást, viszont a vezetőnek nem sikerült erőteljes fékezés nélkül beparkolnia, mindenki borult, amerre tudott.

Az elégedetlen hangulat már-már agresszív tetőfokára hágott volna, ha egy 30 körüli srác végig nem kiáltja magát a metrón: "Tegye fel a kezét, akinek elege van az Orbán-kormányból!" Meglepetésemre nem alakult ki politikai parázsvita, hanem mindenki elnevette magát, az elmúlt fél óra olyan abszurdan lassan telt, hogy ezen csak nevetni lehetett. Főleg, hogy az ajtók további két percig nem nyíltak, valószínűleg a hirtelen fékezés miatt. Abban a pillanatban, bármily hihetetlen, egyetértett egy metrónyi magyar, abban, hogy ez azért mégsem járja. Az egészet mintegy megkoronázandó, amint a nevetés egy kicsit alábbhagyott, egy idős néni – bőven 70 felett – szintén elkiáltotta magát: "És most tegye fel a kezét az, aki külföldre akar menni!"Újabb nevetőhullám söpört végig az embereken, majd végre kinyíltak az ajtók. Így esett, hogy fél órás menetidő, tízperc várakozás és egy bosszantóan hirtelen fék után az emberek mosolyogva szálltak le a metróról.

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló