Másfajta Galaxisok

Szabó Bendek és a Galaxisok lemezbemutató koncert

[cskaroly] publikálva: 2017-03-05 23:08:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

Fotó: Hegyi Júlia Lili Photography

Március 4-én, az Akváriumban lemezbemutató kiskoncertet adott a Szabó Benedek és a Galaxisok. A Focipályákon sétálsz át éjszaka a zenekar harmadik nagylemeze. Kötelező anyag, fontos koncert, vagyis már péntek délután elfogytak a jegyek. Nem, nem vártunk péntekig.


Szabó Benedek legújabb számai körülbelül egy hete elérhetőek a neten, mégsem meglepő, hogy a közönség nagy része már betéve ismeri őket. Szabó Benedek szerint a Focipályákon sétálsz át éjszaka Galaxisok eddigi legszebb lemeze, írja az Index.

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Meglepően vegyes közönség gyűlt össze 8 körül az Akváriumnál. A Galaxisok koncertet megelőzően a Gustave Tiger zenélt, mely szintén a hazai könnyűzenei élet egyik lényeges bandája. Az előzenekar után talán kicsit több középkorú férfi és nő kezdett el beszivárogni, az amúgy is zsúfolásig megtelt koncertterembe.

Az új lemez az előzőektől eltérően szélesebb közönséghez szól. A dalszövegeket a frontember nyári emlékei ihlették. A lemez központi témája a szerelem. Épp ezért, nem meglepő a Galaxisok vegyes közönsége.

A koncert 9 órakor kezdődött, de még mindig sokan várakoztak az előcsarnokban, időbe telt, míg mindenki bejutott. A sok új szám mellett, több régebbi, népszerűbb számot is eljátszottak. A közönség az új lemez hat és fél perces érzelgős balladáját is szerette. Amúgy, ezt már előre beharangozták az esemény oldalán, de kétlem, hogy visszariasztott volna bárkit is, hisz a lemez, úgy, ahogy van, jól sikerült.

A visszataps után a népszerűbb dalok következtek. Ahogy az lenni szokott a teljesség felé című szám hangzott el zárásként. Az új lemez nagyon más, mint az eddigiek, a zenekar egészen új oldalát ismerhettük meg. Aki most lemaradt róla, ha teheti, látogasson el Sopronba, a Búgócsiga Akusztik Gardenbe, ugyanis ott lesz a legközelebbi Galaxisok koncert, március 24-én.

 

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló