Maccabi Európa Játékok

Maccabi Európa Játékok: avagy a budapesti

[ddavid] publikálva: 2017-02-25 20:00:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

Az Olimpia rendezés körüli sok port felverő közéleti vita után érdemes kicsit egy hasonló jellegű sportrendezvénnyel foglalkoznunk. 2019 nyarán, Budapesten kerül megrendezésre a Maccabi Európa Játékok, amelynek keretében magyar sportolók is megmérközhetnek más országokból ideérkező ellenfeleikkel.


A Maccabi Európa Játékok (European Maccabi Games - EMG), vagy röviden Maccabiah, egy nemzetközi sportrendezvény, amelyen különböző országok zsidó kötődésű sportolói vesznek részt. Ez a kötődés lehet akár vallási, identitásbeli és/vagy származásbeli kötődés is egyaránt. Méretét tekintve egy UEFA bajnoksághoz hasonlít, hiszen a legutolsó 2015-ös Európai Maccabi Játékokon 2300 sportoló vett részt, összesen 38 ország részvételével, amely EMG már a 14. volt a versenysorozat történelmében.

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


 

A sportversenysorozat rendszeres résztvevői közé tartozik Magyarország, ennek köszönhetően már több érmét is magunk mögött tudhatunk. Az eddigiek közül a legutolsó EMG-n értük el a legjobb eredményt. Sportolóink 7 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérmet hoztak haza. Sportolóink a Maccabi Vivó és Atlétikai Klub vagy röviden a Maccabi VAC tagjaiként vesznek részt az Maccabi Európa Játékokon. Ezt a sportklubot Dömény lajos alapította 1906-ban és 1989-ben alakult újra, miután 1938-ban államilag betiltották működését. A sportklub jelenleg 10 szakosztállyal rendelkezik.

 

A Maccabi Európa Játékok történelme során 14 helyszínen is megrendezésre került, köztük Amszterdammal, Berlinnel, Béccsel és Glasgow-val. A főváros sokoldalúságának és a kemény munkának köszönhetően végül, szoros verseny után, Budapest rendezheti meg a 15. európai Maccabiát, ahol előreláthatólag 44 ország, több mint 2000 sportolója vesz majd részt és méri össze tudását 28 sportágban. Ezek közé tartozik például a kosárlabda, a vízilabda, a sakk, az úszás és a karate. A versenysorozat 10 napos lesz és július 29-én veszi majd kezdetét és egészen eltart majd augusztus 7-ig.

 

Remélhetőleg ez az esemény közelebb hozza majd a hazai zsidóságot és a magyar nemzet egészét azáltal, hogy a versenysorozaton résztvevő magyar zsidó sportolók sikerei nem csak a hazai zsidóság sikereit jelentik majd, hanem az egész magyar nemzet sikereit is!

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló