Hozz menhelyről!

Kutyát megmenteni menhelyről több, mint jófejség!

[sanita] publikálva: 2017-02-24 08:14:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

Manapság egyre többen választják a menhelyeket. Persze arra a célra, hogy onnan hozzák el a leendő kutyájukat. Ez pedig jó dolog!


Attól függetlenül, hogy valaki a lakásban, házban, kertben vagy kint is bent is tart kutyát, leszögezhetjük, hogy mindig is ott volt az ember mellett, mint társ. Budapesten már négy éve élek és ezalatt észrevettem, hogy egyre több embert látok kutyát sétáltatni, egyre több családban lesz kutya. Ami tudja még ezt a jó dolgot is fokozni azaz, hogy nagyon sokan már menhelyről hozzák el a kisállatokat (vagy éppen nagyokat!). Összeszedtem pár érvet, ami a menhelyek mellett szól (és talán sokan tévhit él ezekkel kapcsolatban).

  1. Fajtatiszta kutya a menhelyen is van! Sokan azt hiszik, hogy oda csak keverék kerülnek be (nem mintha egy keverék kutya nem tudná azt, amit egy fajtatiszta, SŐT!) , de ez tévedés. Fajtatiszta kutya is rengeteg (sajnos) van bent, de az is igaz, hogy ők nagyobb eséllyel és gyorsasággal találnak általában újgazdára.
  2. Kölyköket is el lehet hozni! Szintén helytelen elgondolás, hogy csak idős kutyák vannak a menhelyen. Egész almokat képesek ott hagyni -  vagy bárhol - , akik így bekerülnek oda és várják a befogadóikat. (Hozzáteszem, ez is hasonló helyzet, mint a keverék – fajtatiszta kérdés; egyik sem kevesebb attól, mert idősebb vagy mert keverék. Lehet, hogy kicsit több törődést igényel, vagy már pont, hogy nem, de ez nem lehet választóelv)
  3. A menhelyi kutyák egészségesek (mentálisan)! Az igaz, hogy a menhelyen sok kutya van, aki nem azért került oda, mert jó dolga volt az előző gazdájánál vagy az utcán. Biztos, hogy hordoznak magukban rossz érzéseket vagy félelmeket, de ezek a szeretettel és odafigyeléssel helyre lehet hozni!

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Még sok-sok indok lenne a menhelyek mellett, amiket fel lehetne sorolni, de azt hiszem a legjobb érv az az érzés, amikor ott vagy és valóban megmenthetsz egy állatot onnan. Erős képnek tűnhet – de az is! - , amikor kinyitod a ketrecét és a mocsokból, a rácsok mögül kiemelheted őt és hazaviszed. Ő pedig ezután egész életében próbálja ezt neked meghálálni!

[A galériában a rács mögött lévő kiskutya menhely utáni, boldog életéről képek!!!]

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló