Egy átlagos házibuliból népszerű partysorozat

Avagy az Ad Absurdum létrejötte és alakulása röviden

[EordoghZs] publikálva: 2017-10-04 15:32:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

Wettstein Alberttel beszélgettem, aki a fiatalok körében igen népszerű Ad Absurdum nevű partysorozat egyik alapítója. Interjúmban a buli alakulásáról mesél, és tanácsokkal is ellátja azokat, akik hasonló vállalkozásba kezdenének.

https://www.youtube.com/watch?v=5ziIkywyWQk


Honnan indult a partisorozat gondolata és miért döntöttetek úgy, hogy ebből nagyobb bulit kellene csinálni?

Az első buli amit szerveztünk néhány barátommal, az egyik srác nagymamájának a házában volt. Az volt az apropó, hogy egyszerre lettünk 18 évesek egy barátommal, és egy emlékezetes bulit akartunk csinálni, amire elhívtunk mindenkit, aki fontos volt számunkra. Itt rengeteg régi ismerős találkozott, és olyan emberek találtak egymásra, akiknek találkozniuk kellett. Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, és már akkor elkezdett bennem motoszkálni, hogy ennek kellene valamiféle folytatást csinálni. Aztán pár hónappal később egy beszélgetés során valakitől jött egy olyan ötlet, hogy mekkora poén lenne, egy Hawaii hangulatú bulit csinálni, ahol a lányok fű szoknyában vannak, és koktélt lehet szürcsölni, a fiúk pedig telepesenek és matróznak öltöznek. Annyira megtetszett az ötlet, hogy úgy döntöttünk bátyámmal, hogy belevágunk. Ezután kezdtünk el komolyabban foglalkozni a buli szervezéssel.

Jó döntés volt? Megéri a nyereség a sok szervezést? Mennyibe időbe telik egy bulit megszervezni?

Összességében nem bántuk meg, hogy belekezdtünk. Elsődlegesen a közösségi része fontos számunkra, olyan bulikat akarunk csinálni, amibe mi is szívesen elmennénk. Jó látni, hogy ekkora igény van kulturált szórakozásra. Természetesen volt nem is egy olyan buli, ahol nem úgy alakult pár dolog, ahogyan akartuk és nehéz volt továbblépni, de amikor pozitív visszajelzéseket kapunk, az mindig új megerősítést ad, hogy érdemes folytatni. Ami a ráfordított időt illeti, az igencsak nehezen mérhető, ugyanis a legtöbb feladat spontán jön, és az adott pillanatban kell megoldani. A buli előtti hetekben általában ezen agyalok az órán, a buszon meg amikor csak tudok…

Melyik buli volt a legsikeresebb, ennek mi lehet az oka?


Talán az eddigi legjobb bulink a legutóbbi volt. Mindig azt érzem, hogy folyamatosan tanulunk a hibáinkból, és egyre jobban fel tudunk készülni egy-egy rendezvényre. Egyébként a legtöbb bulinak más a témája, más zenék vannak és általában más a helyszín, így mindenkinek másik buli jön be jobban.

Jártál valamilyen képzésre, volt valami különleges háttértudásod a témában vagy bárki bele tud kezdeni egy ilyen vállalkozásba?

Leginkább sok különböző közösségbe jártunk, aktívan cserkészkedünk, és sok különböző közösségben megfordultunk, és az ilyen helyeken sok szervezési tapasztalatra és sok barátra tehet  szert az ember. Egyébként kifejezetten ilyen képzésre nem jártunk, ahogyan egyre többen jöttek el egy-egy bulira, úgy nőttünk fel mi is a feladathoz.

Egy ilyen vállalkozáshoz gondolom elengedhetetlen egy cég létrehozása...

Igen, a kezdetektől fontos volt számunkra, hogy teljesen tisztán dolgozzunk, és megfeleljünk minden előírásnak. Ez akkor kezdett sok munkával járni, amikor jelentősen megnőtt a létszám, és saját céget kellett alapítani.

Mit tanácsolsz azoknak, akik valami hasonlóba szeretnének belefogni?

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Csak olyan rendezvényeket szervezzenek, amit ők is élveznének!

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló