Biciklilopás mesterfokon

Könnyű nyári diákmunkának indult-bíróság lett a vége

[jancsovics] publikálva: 2016-12-07 21:01:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

Nyugalmasnak ígérkező munkát találtam nyárra egy biciklikölcsönzőbe, gondoltam remek lehetőség lesz a nyelvgyakorlásra. Egy hónap után már láttam, hogy nem olyan egyszerű a dolog, aztán augusztusban beütött a krach.


Egy hétfői napon 6 biciklit adtam bérbe egy csapat izraeli lánynak, 2-őt két argentin srácnak és egyet egy franciának, mindannyijuknak másnap kellett volna visszahozni a kikölcsönzött bicikliket. Másnap reggel kilenckor azonban a rendőrség állt a bolt előtt, a 6 izraeli lány helyett. A közeli zsinagóga udvaráról megpróbálta ellopni valaki a biciklik nyergét, kerekeit, az elkövetőt azonban tetten érték a zsinagóga alkalmazottai és annak rendje és módja szerint kihívták a rendőrséget. Épp, hogy befejezte az adatfelvételt a két járőr, (megjegyzem az izraeli lányoknak nyoma sem volt) megjelent a két argentin srác két csupasz biciklivázzal.

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Tört angolsággal magyarázták nekem, hogy tegnap este éjfélkor vették észre, hogy a hotel előtti biciklitárolóból valaki lelopta a kerekeket és a nyergeket a biciklikről. Először bevallom nevettem rajtuk, meg persze az egész helyzeten. Ilyen nincs, hogy egy éjszaka alatt két kuncsaftunkat is meglopják, szürreális volt az egész. Kínomban nevetve hívtam fel a főnököm, hogy akkor most mi legyen. A két srácnak pár órán belül indult a repülője, menniük kellett. Az esetet azonban mindenképpen be kellett jelenteni a rendőrségnek, ekkor jött az isteni szikra: írják le a vallomásukat, majd én beviszem a rendőrségre, ők hadd menjenek Argentínába! A biciklik bérbeadásakor köteles voltam fénymásolatot készíteni a személyiigazolványokról, így az azonosítással sem lehetett probléma.

Hívtam a rendőrséget, a két ismert járőr 5 percen belül ott volt, nevettek ők is. Az előző esetnél megmutatták a helyszíni fotókat, melyen akkor volt plusz 4 kerék és 2 nyereg, akkor még nem tudtam, hogy azok is hozzánk tartoznak, amikor megemlítettem a gyanúmat a két rendőrnek, együtt örültek velem, mert így a kár már 50 ezer Ft-ra rúgott és lehetségessé tette a vádemelést az elkövető ellen. A két ügy valóban összefüggött és bemehettünk a rendőrségre átvenni a kerekeket. Az argentin srácok vallomásával nem tudtak mit kezdeni a helyszínen, egyikük sem tudott angolul, hiába ajánlkoztam, hogy lefordítom, hivatalos tolmács fordítására volt szükség. A kerekeket mindenesetre visszakaptuk. Épp ezt dokumentálta a két rendőr, amikor bejelentés érkezett hozzájuk: újabb biciklialkatrész-lopás a környéken. Az egyik rendőr vicceskedve fordult felém: ’Nem a tietek?’ Ekkor már gyanakodhattam, negyedórán belül megjelent a francia srác, hogy volt kerék, nincs kerék. A két rendőr felvette az adatokat, és minden jel arra mutatott, hogy ugyanaz az elkövető. Itt már nem nevettem, a sírás kerülgetett, szerencsére közben megérkezett a főnököm, ő intézte a további ügyeket, én meg ültem a bolt sarkában és üveges tekintettel néztem a csupasz biciklivázakat.

Észre sem vettem és már délután volt, zárni készültem amikor megjelentek az izraeli lányok, hogy elnézést kérjenek. Már minden mindegy volt. Az elkövetkező pár hetet még kihúztam valahogy, de egyet megtanultam, ha nyugalmas munkát akarsz a nyárra, akkor ne a belváros turistákra szakosodott munkái közül válogass!

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló