A boldogságnak szekvenciáiról

Időszakos kortárs művészeti tér

[rl] publikálva: 2017-09-27 18:17:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

A boldogságnak szekvenciáiról, Keresztesi Judit installációja, ismét megtekinthető szeptember 12-től október 29-ig a Bálna 306-os Teremgalériájában.


Az installáció megtekintésére több száz látogató érkezett, ugyanis a művész munkája egy univerzális szinten nagy érdeklődést kiváltó témát jár körbe, amelynek célja, hogy közelebb kerüljünk a boldogság fogalmának megértéséhez, definiálásához.

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Judit ennek eléréséhez ismeretlenek személyes, magánleveleit gyűjtötte össze (több mint kétezret), s ezekből válogatta ki azokat, amelyek a számára a legtöbbet hozzáadtak a saját boldogságfogalmához.

Érdekes viszont, hogy a témától függetlenül, már az első pillanattól kezdve, ahogy a kiállítótérbe érünk, nyomasztó hangulat tör ránk: egy tágas, sötét terem, középen apró, mennyezetről lógó lámpácskákkal megvilágított fekete dobozok a kiválasztott szövegekkel a tetejükön.

A levelek nagyon személyesek: az egyszerű ember titkos érzései, vágyai, gondjai, elmélkedései jelennek meg bennük. Olvashatunk többek között kicsit sem hétköznapi szerelmesleveleket, családtagok, vagy tanárok és tanítványaik közötti beszélgetések részleteit, illetve önelemzéseket, mély és bonyolult gondolatokat, gondolatmeneteket. Egyedül az a közös bennük, hogy hihetetlen mértékű szomorúsággal reflektálnak a boldogságra.

Az installáció megtekintése végén pedig a látogatóknak lehetőségük nyílt arra, hogy egy sarokban kiállított, porceláncsészékkel és növényekkel telerakott interaktív asztalkánál, titokban, mindenkitől félrehúzódva névtelenül leírhassák azokat a dolgokat, vágyakat vagy érzéseket, amelyektől boldognak éreznék magukat.

Majd ezt, saját döntés szerint meg lehetett őrizni, vagy felragasztani arra a nyilvános falra, amelyet már számos ilyen színes kis cetli díszített. S úgy tűnt, mindenki számára talán ezeknek, az általunk felragasztott cetliknek az olvasása nyújtotta a legizgalmasabb élményt.

 

 

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló