A bilincs sem hiányzott

Színre lépett a Frenk zenekar

[szkatarina] publikálva: 2017-04-03 23:35:00 | megtekintve: | minusz Betűméretplusz Nyomtatásprint

hírkép

Fotó: Bende Csaba

Az egyszálgitáros esteket részben maga mögött hagyva 4 év után Frenk, alias Torma Gábor, akit a Hiperkarma volt dobosaként, a Budapest Bár énekeseként, avagy máshol előbukkanó kaméleonként ismerhettek, ismét zenekarral tért vissza. Új dalok, a régiek újragondolva, kítűnő performansz... ez volt:


Múlt pénteken (március 31-én) új dalokkal lépett az Akvárium Klub KisHall színpadára a Frenk zenekar. Frenk kíválóan válogatta be maga mögé a zenészeket. Nem csak zeneileg, látványban is rendkívűlit nyújtottak. Azt hiszem nem csak a jó megvilágítás illuziója volt.

Tetszik ez a cikk? -Ossza meg ismerőseivel!


Frenk (ének, gitár), a dobok mögött Bátor Bence, Fehér Zoltán "Szegecs" (basszusgitár), Vastag Gábor (gitár, vokál), Vízvárdi András (billentyűk), Bede Péter (szaxofon), Weisz Gábor (szaxofon). Érezni lehetett, hogy a zenekarban jó hangulat uralkodik, ami hozzásegített ahhoz, hogy még nagyobb élményt nyújtsanak a közönségnek. Kiss Tibi (gitár, ének) vendégként szerepelt, s még teljesebbé tette az összképet. Frenkkel való testvéri viszonya a színpadon sem maradt rejtve.

Régi és új dalok is szerepeltek a listán. Frenk szólóban adott elő két feldolgozást: Yesterday is here (Tom Waits), Bobby Brown (Frank Zappa), ezzel megidézve az egyszálgitáros koncertek hangulatát. 4 új dal került bemutatásra, köztük a Meztelen Szemekkel, melynek klippje egy hónapja jelent meg, s nagyszerűre sikeredett... (A benne szereplő "kis Frenk" csak azért nem vett részt a koncerten, mert Frenk macskája állítólag leverte, s szegény elveszítette a fejét...).

Ő nem volt ott, a terem viszont megtelt, ennek ellenére családias volt a hangulat. Hasonló, mint amilyen az egyszálgitáros estekre jellemző, most viszont nem a melankólia, hanem a mosolygós arcok uralkodtak. Sokakban előjött a régi dalok nosztalgiája, s az újak üdeségével keveredett. A közönség több mint elégedett volt, énekelt, táncolt...

A színpadi összkép rég tapasztalt harmóniát alkotott. A bilincs ismét ott csüngött Frenk oldalán. Mint ahogy az tőle megszokott, megint gyönyőrű cipőt viselt... amiben riszálta magát rendesen... A bőrdzseki is lekerült róla... Mindez a performansz része volt, amit közösen sikeresen végrehajtottak.

A jövőben lehet majd velük találkozni, s itt-ott Frenket szólóban is el lehet csípni... például Óbuda napján.

Még több kép a koncertről: itt, itt és itt

UPDATE: képek még itt és itt

© Publicer

Galéria:


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

A kategória további hírei:


Csatlakozz Te is

Top 10 hír

Bezárás

1. Fellélegezhetnek a Gyáli-patak közelében élők

Befejeződött a Gyáli-patak 7-es ágának mederrendezése

2. Interjú Dr. Báll Dávid zongoraművésszel

Koncertezésről, hobbikról és a kultúra jövőjéről

3. Az autóversenyzés szuperhősei

A gravitációs erő hatása a Forma-1-es versenyzőkre

4. Indulhat a korcsolyaszezon!

Még élvezetesebb lehet a téli évszak izgalmas sportja

5. Legyen vörös!

Véradás az ELTE-n

6. Játszva költővé válni

Velláné Bucsi Mária az írás erejéről

7. Kötelező egyenruha az iskolában?

Ki mit gondol a köpeny viseletéről

8. Bécsi döntések

Interjú Petőfi Gáborral az atomenergiáról

9. Jóban-rosszban az egyetemen

A múzeum körútra költözik Csillagkút

10. A dicső múlt árnyékában

Ismét magyar siker a törökök ellen

Keresés az archívumban

Ajánló