Inkluzív Sportnap 2018

Posted On 2018 dec 13
Comment: Off

Az ELTE és a BEAC által idén harmadjára megrendezett Inkluzív Sportnap ismét a Tüskecsarnokot kapta otthonául. A szlogen immár 2016 óta bevált és változatlan: „A sport mindenkié.”

Ehhez hű hangulatban várt minden látogatót szeptember 20-án a sportcsarnok, már az aluljáróban és a lágymányosi kampuszon átszáguldva is lelkes arcokkal találkozott az ember, ép és sérült hallgatók egyaránt igyekeztek részt venni a megrendezett csörgőlabda és kerekesszékes kosárlabda bajnokságokon.

A megnyitó ünnepségen felszólalt többek között Kovács Krisztina, az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) vezetője, Borhy László, az ELTE rektora, Székely Mózes, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFOB) főtitkára, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint Simon Gábor, a BEAC igazgatója. Ünnepi beszédükben nemcsak az esemény fontosságát és egyedülállóságát emelték ki, de egyetértettek abban, hogy a sport nem kiváltság, hiszen az aktív élet, a közösség és a kihívások megteremtője.kép forrása: beac.hu

A program része volt még az Illés Fanni és Lukoviczky Réka parasportoló hallgatókkal készült kerekasztal beszélgetés, és természetesen az inkluzív sportesemények, három helyszínre lebontva. A kerekesszékes kosárlabda és rögbi, a judo, a showdown (vak ping-pong) közül mégis a csörgőlabda aratta a legnagyobb sikert, melynek köszönhetően a szervezők egy Csörgőlabda MEFOB megszervezését is a terveikbe vették, a beac.hu szerint. A közösség úgy érzi, ez nagy előrelépés lenne a magyar parasport életében.

 

Szerző: Magyari Petra

A szerzőről