Győzelemmel indított a magyar U19-es válogatott

Hatalmas szabadrúgásgóllal és bravúros összjátékkal 2-1-re nyert hazai pályán a magyar U19-es válogatott a szlovén korosztályos csapat ellen.

Az Új Hidegkúti Nándor Stadionban lépett pályára a másfél évvel ezelőtt U17-es EB hatodik helyezett utánpótlás válogatott. Németh Antal csapata alig változott a horvátországi torna óta, egyedüli hiányzó a sérüléssel bajlódó Csoboth Kevin volt. A mieink csapatkapitánya Szoboszlai Dominik. A RedBull Salzburg játékosa már többször is lehetőséget kapott az U21-es válogatottban, illetve kerettag volt már az A-válogatottnál is. A stadionban nagyjából 500 néző foglalt helyet.

A mérkőzést a szlovén nemzeti 11 kezdhette. A dinamikus kezdés után az első veszélyesebb jelenet a szlovén kapu előtt a 3. percben történik egy rossz hazaadást követően Tímári próbált lecsapni a labdára, de Gril, a szlovén kapus tisztázott. A szlovénok gyors választ adnak, Matko 10 méterről célozta meg a magyar kaput, de Ásványi vetődve hárított. Ez az adok-kapok folytatódott egészen a 14. percig, amikoris a magyar tizenhatos előterében történt szabálytalanság után Matko a magyar sorfal mellett a hálóba csavarta a labdát (0-1).

A 16. percben rögtön válaszolhatott volna a magyar gárda, de a szögletet követően Gril nagyszerűen jött ki a kapujából. Az erős pressingre a szolvénok a 20. percben egy gyors kontra és a magyar védelmi hiba következtében akár egy második góllal is válaszolhattak volna, de Ásványi fantasztikusat védett. A szlovén csapat az első félidő hátralevő részére beszorultak a kapujuk elé, a magyar válogatottnak azonban, hiába a sok próbálkozás, nem sikerült bevenni Gril kapuját.

Szoboszlai Dominik (Forrás: Nemzeti Sport)

A második félidő elején a magyarok dominálnak a pályán. A szlovénok 3 perc elteltével szereztek labdát, azonban azt is gyorsan visszaszerezték Szoboszlaiék. A játék kiegyenlítődött és a 60. percig nem is nagyon történt érdekes dolog a cseréket leszámítva.

A 60. percben azonban Szoboszlai Dominik szabadrúgást kap a szlovén kaputól 25 méterre, amit aztán értékesíteni is tudott és nagy erővel a jobb felső sarokba bombázott (1-1). Két szlovén csere után a 63. percben egy újabb ígéretes magyar helyzet. Majnovics beadását követően a csereként beállt Kiss Tamás szépségdíjasat ollózott ám rosszul ért talajt és ápolni kellett. Szerencsére tudta folytatni a játékot és miután visszatért a pályára a 66. percben gólpasszt adott Schönnek (2-1). A vezetés megszerzése után a magyar csapat visszafogottabban, higgadtabban játszott, aminek következtében a szlovénok nem igazán találtak utat a kapuig, távoli lövésekkel és beívelésekkel próbálkoztak, amiket Ásványi könnyedén hárított vagy öklözött el.

Schön a győztes gól után (Fotó: Török Attila)

A 80. percben Kiss Tamás szerzett labdát a szlovén tizenhatos előtt és akár el is dönthette volna a mérkőzést, ha Gril nem jön ki jól vagy ha nem lett volna sérült. Ez után az akció után Kiss Tamást lecserélik sérülése miatt, amit még feltehetőleg az ollózó mozdulat utáni földetérés okozott.

A végjátékban az idegek pattanásig feszültek és egy labdáért folytatott párharc után Szoboszlai és Trontelj összeakaszkodott, majd pár pillanat után valamennyi mezőnyjátékos ott termett és lökdösődő tömegjelenet lett, melynek a bíró vetett véget a két csapat legagresszívabb játékosának (Szendrei és Stojinovics) kiosztott 1-1 sárgalappal.

A mérkőzés hátralevő részében a szlovénok vezettek támadásokat, a 88. percben majdnem ki is egyenlítettek, de Stojinovics 3 méterről föle rúgta. Ez volt a végszó, hiába a 4 perces hosszabbítás, nem történt számottevő esemény.
A magyar U19-es válogatott 2-1-re legyőzte Szlovéniát, ezzel a csoport első helyére állt. Következő mérkőzésüket Koszovó ellen játszák a fiúk Telkiben október 13-án, szombaton.

 

A szerzőről

Related Posts