Magyaros foci, nem csak magyarosoknak

Az ELTE BTK magyar szakos hallgatói fociznak a Vörösmarty Gimnázium sporttermében minden pénteken 19-21 óra között.

A bölcsész nem sportol- tartja a sztereotípia. Mégis vannak a karon olyan hallgatók, akiknek hiányzik a mozgás, a sportolás. A szűk kis baráti társaság, akik elkezdték ezt a programot, pont így gondolták. A heti két óra persze nem tekinthető edzésnek, inkább egy baráti, már-már „öregfiúk” csapat, akik pusztán a sport iránti szeretet és hiány miatt összejönnek péntekenként és jól érzik magukat, erre pedig a Vörösmarty Gimnázium testnevelés terme ideális helyszín, hiszen közel van a BTK-hoz, kis teremről lévén szó mindenki bírja az iramot, van hangtechnika, hogy ne csak a lecseppenő izzadtságcseppek és a kapufákon csattanó labdák hangját lehessen hallani, és sok jó kocsma van a környéken a sportolás utáni levezető sör elfogyasztásához.

Összességében egy nagyszerű kezdeményezés már csak azért is, hogy leromboljuk a közhiedelemben élő gondolatot, hogy a bölcsészek csak olvasnak, isznak és dohányoznak és kerülik a sport bármilyen formáját, emellett pedig egy nagyszerű csapatépítő és (nem utolsó sorban) egészségfejlesztő is.
A fiatalok várják a további jelentkezőket is, hiszen minél több ember focizik, annál több és jobb programot lehet összehozni. Ha valaki csatlakozna hozzájuk, keresse Kovács Miklós Dánielt Facebookon, vagy az ELTE BTK HÖK irodájában.

A szerzőről

Related Posts

Leave a Reply